Josien's kip met nectar |
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram kippenpoulet
2 el olie
1 pakje franse uiensoep
1 blikje abrikozennectar
1 blikje ananasstukjes
1/2 tl gemberpoeder
flinke mespunt sambal
fijngehakte peterselie
handjevol cashewnoten | Bereiding:
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en zet apart. Meng de uiensoep met de nectar en zet ook even opzij. Verhit de olie en bak de kip vlug bruin. Voeg nu de rest van de ingredienten toe (behalve de noten en de peterselie) en laat 5 min sudderen. Strooi er vlak voor het opdienen de peterselie en noten overheen. |
Receptnummer: 1382 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: josien van dishoeck |
Opmerking: Als je er pasta of rijst bij eet begin dan met die klaar te maken want de kip duurt echt maar 10 min. totale bereidingstijd. Wij vinden vers stokbrood met kruidenboter en een gemengde salade er heerlijk bij. Abrikozennectar is hetzelfde als abrikozensap, je vindt dit bij de delicatessenzaak. maar je kan ook dubbeldrank nemen, of neem 3 el abrikozenjam en roer die los met 6 el warm water. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |