Nieuws   Zoeken 

Basisrecept bonbons maken
Ingredienten: (4 pers.):
Benodigdheden voor ca. 25 bonbons
Ganache (de kern):
300 gram pure of melk chocolade
150 gram ongeklopte room

Coating:
200 gram chocolade (naar eigen smaak)
75 gram chocolade in een andere kleur ter decoratie
Bereiding:
Eerst maak je de ganache (de kern van de bonbons). Breng de room in een steelpannetje aan de kook. Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Giet de gesmolten chocolade al roerende bij de room, zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Doe de ganache in een kommetje en laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.

Na anderhalf uur is de ganache klaar. Haal het kommetje weer uit de koelkast en laat de ganache een beetje op kamertemperatuur komen. Smelt ondertussen de chocolade voor de coating in een smal kommetje in de magnetron. Dit doe je door de chocola iedere keer 10 seconden in de magnetron te zetten met 400-600 watt. Haal de chocola er na 10 seconden uit en roer het door. Ga op deze manier door totdat je geen klonten meer in de chocola hebt.

Maak balletjes van de ganache en geef ze een platte onderkant, zodat de bonbon straks netjes blijft staan. Doe dit wel snel, want je lichaamswarmte maakt de ganache erg zacht. Zorg ervoor dat het contact zo kort mogelijk is.

Leg een bolletje ganache op een vorkje en haal deze door de gesmolten chocolade, totdat deze helemaal bedekt is. Laat de bonbon even uitdruipen en zet ‘m dan op een stukje bakpapier. Herhaal deze handelingen tot je alle ganache-bolletjes hebt omgetoverd tot bonbons!

Smelt tot slot de chocolade voor de decoratie. Met een satéprikker kun je leuke bolletjes op de bonbons maken en met een spuitzak kun je gemakkelijk lijntjes over je bonbons trekken. Verder kun je de bonbons versieren met zilverpilletjes en ander decoratiemateriaal.
Receptnummer: 13820 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: bonbonsmaken
Opmerking:
Ik heb meer recepten en meer uitleg over het maken van bonbons op mijn website www.bonbonsmaken.com.
Je kunt hier een gratis minicursus volgen waarin je ontdekt hoe jezelf thuis bonbons kunt maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept