Nieuws   Zoeken 

Karamelbonbons
Ingredienten: (4 pers.):
Ingrediënten voor het basisrecept bonbons - zie elders op deze website
50 gram suiker
1 eetlepel water
Bereiding:
Stap 1: Maak zelf karamel
Je kunt zelf gemakkelijk karamel maken. Als je dat niet ziet zitten dan kan je bebogeen gebruiken. Zelfgemaakte karamel is natuurlijk wel het lekkerst. Let op dat je bij dit recept de ganache en de karamel tegelijkertijd moet maken! Lees dus eerst het recept door en ga dan pas aan de slag.

Maak de ganache zoals je het gewend bent van het basisrecept. Het is het makkelijkst als je voor de ganache pure chocola neemt. Pure chocola stolt namelijk het beste en kan op die manier wat weerstand bieden aan de zachte karamel.

Voor karamel heb je 50 gram suiker en 1 eetlepel water nodig. Doe de suiker en de karamel samen in een pan. Roer dit even door en laat het dan een paar minuutjes staan. Je krijgt zo een soort suikerwater. Het heeft een wittige kleur en is bijna helemaal glad.

Verwarm de pan nu totdat de suiker is opgelost. Breng het mengsel even aan de kook maar zorg dat het niet hard gaat koken. Het is belangrijk dat je niet roert omdat je door te roeren de karamel kristallen laat vormen. In plaats daarvan kan je de pan ronddraaien om te roeren.

Je moet zéker niet van de karamel proeven omdat het enorm heet is. Houd in plaats daarvan de kleur goed in de gaten. Het doel is een soort goudbruine kleur.
Zodra je die kleur ziet haal de pan direct van het vuur af. De pan is namelijk nog zo heet dat de karamel nog steeds doorkookt in de pan.

Zet de pan in een laagje water om te zorgen dat het koken stopt. Laat dat 10 minuten staan. Giet daarna de karamel in bij het ganachemengsel en roer het goed door. Zo worden de (pure) chocola en de karamel gemengd en zo krijg je een mooie vulling.

Stap 2: Laat de ganache afkoelen
Normaal gesproken laat je de ganache ongeveer 1,5 uur afkoelen. Nu zal dat meer moeten zijn omdat er karamel bij zit. Neem daarom nu 2 uur de tijd en kijk na die 2 uur of je tevreden bent over de sterkte van de ganache. Ben je tevreden dan kan je doorgaan met stap 3.

Stap 3: Maak de coating
Bij deze stap maak je de coating zoals je al gedaan hebt volgens het basisrecept. De ganache kan nog wat zacht zijn. Het is daarom erg belangrijk dat je die goed omhult met coating.
Zodra je klaar bent met alle bonbons maken dan laat je ze buiten de koelkast een half uurtje afkoelen. Daarna zet je ze in de koelkast zodat de nog steviger kunnen worden.

Na ongeveer 2 uur in de koelkast zijn je bonbons klaar!

Wees niet verbaasd als dit recept niet in één keer lukt. Karamel is een lastig goedje om mee te werken dus heb geduld.

Veel succes en geniet ervan!
Receptnummer: 13821 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: bonbonsmaken
Opmerking:
Ik heb meer recepten en meer uitleg over het maken van bonbons op mijn website www.bonbonsmaken.com.
Je kunt hier een gratis minicursus volgen waarin je ontdekt hoe jezelf thuis bonbons kunt maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept