Nieuws   Zoeken 

Marjolijn's salade van geroosterde bietjes met kaas
Ingredienten: (2 pers.):
1 kg ongekookte bietjes (dat lijkt veel, maar ze slinken in de oven)
handje verse thijmblaajes of twee flinke theelepels gedroogde
1-2 teentjes knoflook
zout, peper
3 eetlepels olijfolie
flinke theelepel honing
3 eetlepels balsamicoazijn
1 lenteui in ringen (te vervangen door een flinke hand bieslook)
ca 200 g kaas naar keuze in blokjes: feta, nagelkaas, een pittige geitenkaas, harde kruidenkaas
50 walnoten
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bietjes schillen met een dunschiller en in niet te kleine partjes snijden.
Thijm, zout en peper er overheen strooien, knoflook er boven uitpersen. Omhusselen met de olijfolie (dat gaat het beste met je handen).
In een platte schaal of op een bakblik met bakpapier in de oven. Na ca 20 minuten prikken of ze gaar zijn. Dat hangt helemaal af van de leeftijd van de bietjes: zomerbietjes zijn binnen 30 minuten gaar, bewaarbietjes aan het eind van de winter doen er misschien wel 1 uur over. Beetje aflaten koelen.
Honing mengen met de balsamico; proeven of de verhouding zoet/zuur naar je zin is. De dressing door de bietjes mengen. Verder laten afkoelen.
Voor het serveren lenteui (of bieslook) en kaasbblokjes er door mengen. Bestrooien met walnoten.

Receptnummer: 13828 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30+oventijd+afkoelen min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Wij eten dit met z'n 2-en als hoofdgerecht en dan verder niets er bij of voor of na.
Door het roosteren verdwijnt de soms wat gronderige geur en smaak en worden de bietjes lekker zoet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept