gevulde appeltjes van ruben
Ingredienten: (1 pers.):
1 appel
1 theelepels kaneel
een half zakje vanillesuiker
2 eetlepels jam
Bereiding:
snij het kopje van de appel eraf, zodat het lijkt op een potje (die alleen nog niet hol is) met een deksel. hol de appel uit. doe dit zorgvuldig! de kant moet niet te dik maar ook niet te dun zijn.
snij het "dekseltje" op in blokjes appel. roer ze goed door de jam, zodat ze een rode kleur krijgen. doe de vanillesuiker en kaneel erbij.
doe het prutje in de uitgeholde appel en leg het op een schoteltje.

EET SMAKELIJK!!

PS. lees ook eens de variatie tip hieronder en maak van de gevulde appel een heerlijk nagerecht voor in de decemberdagen!!!
Receptnummer: 13830 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 5-15 min. | Meer recepten van: ruben
Opmerking:
variatie tip: warme gevulde appels! bereid zoals staat aangegeven maar doe de holle appel 1 1/2 minuut
op de hoogste stand in de magnetron. doe het prutje met jam appel kaneel en vanillesuiker 1 minuut
in de magnetron-ook weer op de hoogste stand. (in een bakje uiteraard). als garnering een bolletje
vanille of stratiatella ijs.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept