Ingredienten: (2 pers.):
45 gr boter
50 gr bloem
5 dl karnemelk
en verder:
150 gr gesnipperde uitjes
250 gr gerookte spekblokjes
1 grote krop sla
500 gr krieltjes
2 grote speklappen
| Bereiding:
(1) De gesnipperde uitjes aan laten fruiten, vervolgens de gerookte spekblokjes toevoegen.
(2) De boter van de karnemelkpap uitlaten bruisen.
vervolgens de bloem toevoegen tot een roux; de bloem goed gaar laten worden,
met een houten lepel het geheel roeren, NIET laten verkleuren de roux nooit laten afkoelen !!!
de roux van het vuur halen.
de karnemelk ( KOUD ) voorzichtig toevoegen tot een saus roeren, daarna weer iets verwarmen,
NIET aan de kook brengen, (1) vervolgens de uitjes + gerookte spekblokjes toevoegen.
Sla schoon maken en in stukjes hakken.
De speklappen aanbraden.
Krieltjes bakken.
Alles op tafel! "Eet smakelijk"
|