Mosterdsoep van Jonnie Boer
Ingredienten: (4 pers.):
2 preistengels
30 gram boter
2 dl. slagroom
8 dl. kippenbouillon
125 gram pittige boerenkaas
5 eetlepels grove mosterd
Bereiding:
Snij de witte gedeelten van de preistengels in dunne ringen (groen wordt niet gebruikt). Bak de preiringen in de boter tot ze glazig worden. Schep er 3 eetlepels mosterd door en laat het 2 minuten staan op laag vuur. Voeg de bouillon toe, roer goed en laat het 25 minuten zachtjes koken. Klop intussen de slagroom lobbig. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en zeef hem boven een andere pan. Het vocht goed uit de preipulp drukken. Roer de lobbige slagroom erdoor en breng de soep weer aan de kook. Het vuur laag zetten en de kaas al roerend erin laten smelten. Tenslotte de laatste 2 eetlepels mosterd erdoor roeren. Direct serveren.
Receptnummer: 13841 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Tot en met het zeven is de soep van tevoren te maken.
Ik vond dit recept als zijnde van driesterren topkok Jonnie Boer. De soep is zo lekker dat ik alle andere recepten van mosterdsoep heb weggegooid!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept