Ingredienten: (4 pers.):
2 blikjes sardientjes
in tomatenpuree
cayennepeper
1 ui fijngehakt
plantaardige olie
voor deeg:
100 gram bloem
1eigeel
2 theelepels bakpoeder.
mespunt zout
1 eigeel | Bereiding:
bak de ui uit en doe er de sardientjes bij, je kunt het kruiden
met cayennepeper maar ook bv met komijn,of pikante sambal.
voor het deeg doe je het deeg met zout en een kopje water en het bakpoeder door elkaar , voeg dan het eigeel toe en nog even kneden.
rol het deeg uit en maak met een omgekeerd drinkglas perfecte rondjes door ze in het deeg te duwen, doe er dan een een hoopje sardienjesmengsel op , precies in het midden en leg er dan een ander rondje op en druk het aan de zijkanten goed aan! met een kwastje smeer je wat eigeel aan de zijkanten en op de bovenkant van het koekje ( naar keuze kun je ze ook in paneermeel rollen), dan frituur je ze in voldoende olie (bv frituurpan) zo'n 3 a 4 min.4 |