Nieuws   Zoeken 

hartige sardienpasteitjes
Ingredienten: (4 pers.):

2 blikjes sardientjes
in tomatenpuree
cayennepeper
1 ui fijngehakt
plantaardige olie

voor deeg:

100 gram bloem
1eigeel
2 theelepels bakpoeder.
mespunt zout

1 eigeel
Bereiding:
bak de ui uit en doe er de sardientjes bij, je kunt het kruiden
met cayennepeper maar ook bv met komijn,of pikante sambal.

voor het deeg doe je het deeg met zout en een kopje water en het bakpoeder door elkaar , voeg dan het eigeel toe en nog even kneden.

rol het deeg uit en maak met een omgekeerd drinkglas perfecte rondjes door ze in het deeg te duwen, doe er dan een een hoopje sardienjesmengsel op , precies in het midden en leg er dan een ander rondje op en druk het aan de zijkanten goed aan! met een kwastje smeer je wat eigeel aan de zijkanten en op de bovenkant van het koekje ( naar keuze kun je ze ook in paneermeel rollen), dan frituur je ze in voldoende olie (bv frituurpan) zo'n 3 a 4 min.4
Receptnummer: 13859 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: odelinde
Opmerking:
het leuke aan dit recept is dat je je eigen vulling kan bepalen, dit recept is dus ook heel interessant
voor vegetariers! en ook als tapas en budgetvriendelijk hapje!
veel plezier ermee.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept