Nieuws   Zoeken 

Barbara's rijst/courgettetaart met ham en kaas
Ingredienten: (2 pers.):
100 gram rijst
courgette (ca. 350 gram)
groentebouillonblokje
2 eieren
100 gram geraspte belegen kaas
100 gram hamblokjes
125 ml. slagroom
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
zout, peper
Bereiding:
Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgette en rasp hem grof. Kook de geraspte courgette ca. 3 minuten in 250 ml. water met het bouillonblokje en laat heel goed uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit. Klop 1 ei los en meng dit met 50 gram geraspte kaas door de rijst. Verdeel het rijstmengsel over de bodem van een ingevette vorm van 20 cm. of een ovenschaal, strijk het glad en druk het stevig aan. Bak de rijstbodem ca. 7 minuten in de oven. Klop intussen het andere ei los in een kom met de slagroom. Schep de rest van de kaas, de uitgelekte courgette, de hamblokjes en de bieslook erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de rijstbodem en bak de taart in nog ca. 40 minuten bruin en gaar.
Receptnummer: 13860 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Bijgerecht voor 4 of hoofdgerecht voor 2. De bereidingstijd is exklusief het rijst koken en af laten koelen. Dit kun je ’s ochtends of de avond ervoor al doen. De bodem is heel apart, als rijsttaart maar dan hartig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept