Nieuws   Zoeken 

Courgette-bananencake
Ingredienten: (10 pers.):
250 ml geraspte courgette
250 ml geprakte banaan
3 eieren
250 ml zonnebloemolie
250 ml suiker
500 ml bloem
1 theelepel bakpoeder
(evt. de helft van het bakpoeder vervangen door bakingsoda als je dit hebt)
merg van 1 vanillestokje (of vervang een deel van de suiker door vanillesuiker)
125 ml gehakte walnoten, of andere noten naar smaak
Bereiding:
Verwarm de over voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in met boter of olie. Bestrooi met wat bloem.

Klopt de eieren met de suiker en de olie. Voeg bloem, bakpoeder en vanille toe. Meng de courgette en de banaan erdoor. Meng als laatste de noten erdoor.

Stort het geheel in de cakevorm en zet deze 45-55 minuten in de oven. Een satéprikker moet schoon uit de cake komen; dan is hij gaar.
Receptnummer: 13861 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Splinter
Opmerking:
Dit recept werkt met inhoudsmaten ipv gewicht omdat het vertaald is uit het Engels. Een cup is eigenlijk net ietsje minder dan 250 ml. Het gaat er natuurlijk om dat de verhoudingen kloppen.

Erg handig voor het opmaken van overrijpe bananen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept