Ingredienten: (2 pers.):
100-150 g korte pasta, bv fusili, penne
25 g pijnboompitten
flinke hand gedroogde abrikozen
1 flinke teen knoflook (of 2 kleintjes)
1 eetlepel verse tijmblaadjes
2 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
zout, gemalen peper
2 lenteuitjes
flinke hand basilicum
150-200 g blauwschimmelkaas (gorgonzola, bleu de bresse, bleu d'auvergne)
eikenbladsla | Bereiding:
Voorbereiding:
De abrikozen wellen in heet water. De tijd hangt af van de abrikozen. Ze moeten niet echt zacht worden, maar goed te snijden.
Dressing maken van olie, azijn, knoflook, tijm, peper en zout. Proef even of de dressing lekker fris is. Voeg eventueel extra olie of azijn toe. Voorzichtig met zout vanwege de kaas.
Pasta al dente koken, vooral niet te gaar want hij neemt nog vocht van de dressing op.
Abrikozen afgieten en halveren.
Warme pasta met de abrikozen door de dressing scheppen. Tijdens het afkoelen zo nu en dan omscheppen.
Pijnboompitten rustig roosteren in een pan zonder vet.
Lenteuitjes in ringetjes snijden en door de afgekoelde pasta scheppen.
Kaas in blokjes / brokjes snijden. Apart zetten.
Sla wassen en drogen.
Tot zover kan het ruim van tevoren klaargemaakt worden.
Afwerking:
Grote borden bedekken met sla.
Balilicum in stukjes scheuren en door de pastasalade scheppen.
Pasta over de sla verdelen.
Kaas en pijnboom pitjes er overheen draperen. |