Ingredienten: (1 pers.):
1 peer, geschild, in stukjes
100 gram spekjes, uitgebakken
Olijfolie
Handvol kastanjechampignons, in kwarten
4 a 5 bladen eikebladsla, in reepjes
Citroensap
Handvol tomaatjes (roma, tros, kers)
4 takjes tijm
Honing
Rode wijnazijn
Walnotenolie
Walnoten, gehakt en geroosterd
| Bereiding:
Klop een dressing van de tijm, honing, azijn en olie. Laat staan zodat de smaak van de tijm kan intrekken.
Verwarm de ovengrill voor.
Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaaltje, sprenkel hier wat olijfolie over en plaats ze onder de grill tot ze kleuren.
Bak de champignons een paar minuten al omscheppend op hoog vuur. Voeg op het laatst een scheutje citroensap toe.
Meng de peer, sla, champignons en spekjes met de dressing, verdeel de tomaatjes erover.
Strooi de walnoten erover.
Lekker met een (afbak) stokbroodje. |