Nieuws   Zoeken 

Zelfgemaakte bobotie
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui gesnipperd
1½ el zonnebloemolie
1 el paprikapoeder
1 tl scherp kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
½ tl cayennepeper
1 tl suiker
1 tl zout
1 blik gepelde tomaten van 200 g
2 appels in blokjes gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1 el rode wijnazijn
1 el worcestersaus
1 el abrikozenjam
1 ½ sneetje brood zonder korst in blokjes
125 ml melk
1 kg rundergehakt
1 ei, losgeklopt
paar laurierblaadjes
Bereiding:
Snijd de ui in stukjes en bak deze in de zonnebloemolie.
Voeg het paprika-, kerrie- en gemberpoeder, cayennepeper, suiker en zout bij de ui en bak dit mengsel 2 tot 3 minuten.
Neem dit mengsel van het vuur en roer de tomaten, appelblokjes, tomatenpuree, wijnazijn, worcestersaus en jam hier doorheen.
Weer op het vuur zetten, aan de kook brengen en 2 tot 3 minuten zachtjes laten koken. Voeg dan het gehakt bij het mengsel en roer alles goed door elkaar.
Week intussen de blokjes brood in de melk een paar minuten. Knijp het brood uit (de melk bewaren) en voeg dit bij de tomaat-gehaktsaus.
Deze saus 30 minuten, af en toe roerend, zachtjes laten koken tot het meeste vocht is verdampt. Op smaak brengen met zout en peper en in een ovenvaste schaal overscheppen.
Klop de eieren met de melk los en schenk dit mengsel over het gehakt.
De bovenkant van het eimengsel garneren met de laurierblaadjes.
Verhit het gerecht 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot het ei is gestold.

Receptnummer: 13866 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Recept van Rudolph van Veen uit The Taste Of Life.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept