Nieuws   Zoeken 

Chanoek's Spruitjes Stamppot met geitenkaas en spekjes
Ingredienten: (2 pers.):
- 1/2 kg iets kruimige aardappelen
- 1 zak spruitjes
- 100 gr. zachte geitenkaas
- 1 bakje spekjes
- 3 el olijfolie
- knoflook (optioneel)
- verse peterselie
Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar (half bouillonblokje erbij). Maak de spruitjes schoon en kook deze de laatste 10 min. mee.

Ondertussen de spekjes uitbakken. Giet de aardappelen en spruitjes af maar laat een laagje water van ca. 5 mm in de pan. Voeg de olie, knoflook en geitenkaas toe en stamp tot een grove puree.

Spekjes erdoorheen en naar smaak peper en zout.

Schep de peterselie erdoor en Eet Smakelijk! 
Receptnummer: 13869 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Chanoek
Opmerking:
Kan ook zonder de spekjes worden gemaakt of vegetarische spekjes (geven wel een lekker bite)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept