Nieuws   Zoeken 

Barbara's Creoolse sukadelapjes met aardappel
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram sukadelappen
zout, peper
75 gram boter
1 ui
1 teentje knoflook
2 tomaten
1½ eetlepel kerriepoeder
rode peper
3 pimentkorrels
1 laurierblaadje
1 theelepel suiker
1 kopje water
5 grote aardappelen
Bereiding:
Snipper de ui. Ontvel de tomaten, ontdoe ze van zaadjes en vocht en snij ze in blokjes. Haal de pitjes uit de peper en snij hem in dunne plakjes of kleine stukjes. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het aan weerskanten bruin in de boter. Haal het vlees uit de pan en bak in het bakvet de uisnippers, tomaatstukjes en uitgeperste knoflook. Voeg kerriepoeder, rode peper en pimentkorrels toe, bak even tot de geuren vrij komen en doe het laurierblaadje, suiker en water erbij. Roer alles goed door. Doe het vlees weer in de pan en laat het afgedekt in ca. 2 uur gaar sudderen. Kook intussen de aardappelen net niet gaar in water met wat zout. Doe de aardappelen de laatste 5 minuten bij het vlees in de pan tot ze gaar zijn.
Receptnummer: 13872 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 135 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Ooit eens ergens van internet afgehaald. Misschien eten ze er in Suriname rijst bij, maar wij eten er meestal Surinaamse andijvie of worteltjes bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept