Nieuws   Zoeken 

Leidse hutspot
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram witte bonen
300 gram mager spek
300 gram klapstuk
1 kilo winterwortelen
500 gram pastinaken
500 gram uien
zout, peper
Bereiding:
Zet de bonen een nacht in de week. Kook ze dan in het weekwater bijna gaar met het spek en het klapstuk. Haal het spek en het klapstuk uit de pan, snij ze klein en doe ze weer terug. Maak de wortelen, pastinaken en uien schoon, snij ze in kleine stukjes en voeg ze toe aan de bonen. Laat alles afgedekt zachtjes gaar koken. Giet zonodig af en roer en hussel alles voorzichtig door elkaar. Niet stampen! Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Receptnummer: 13880 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
In de hutspot die tijdens Leidens ontzet werd gegeten zaten geen aardappels, omdat die in de tijd nog niet bekend waren. Hiervoor in de plaats werden pastinaken en witte bonen gebruikt. Het originele recept zou er volgens deskundigen ongeveer zo hebben uitgezien. Leuk en verrassend lekker om het zo eens te proberen.
Een potje witte bonen en een pakje magere spekblokjes is trouwens een stuk sneller. De bereidingstijd is daarop gebaseerd. Niet zo authentiek maar wel lekker is wat kruidenbouillonpoeder tijdens het koken toe te voegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept