Ingredienten: (4 pers.):
2 sjalotten of 1 ui
1 teen knoflook
klontje boter
2 tl oregano
1 tl kummelzaadjes
2 tl bouillonpoeder
250 g wortel
250 g aardappel
250 g pastinaak
250 g als je ze krijgen kunt wortelpeterselie
handje preiringetjes of bosuitjes | Bereiding:
Sjalotten en knoflook snipperen en in een klontje boter laten zweten. Je kunt ook ui nemen, maar sjalotten zijn pittiger.
Oregano, kummelzaadjes en bouillonpoeder toevoegen. Knollen schillen en in stukjes snijden en erbij doen. Even meebakken. 2 dl water toevoegen. 15-30 min laten pruttelen. Zo af en toe omscheppen en eventueel wat water erbij als het dreigt droog te koken.
Flinke hand preiringetjes of bosuitjes laatste 10 min erbij. Beetje kapotroeren, maar het moet geen puree worden.
Op smaak brengen met oregano, zout en flink gemalen peper.
|