Clubsandwich
Ingredienten: (1 pers.):


3 witte boterhammen

Gerookte kipfilet (heel stuk)

Sla

Rode ui

1 hard gekookt ei

2 plakjes uitgebakken spek

Plakje ham

Plakje kaas

Chili saus

Tomaat

Mayonaise

Komkommer
Bereiding:
Rooster de 3 boterhammen. Smeer de eerste boterham in met de mayonaise, leg de sla erop. Snijd plakjes van de gerookte kipfilet en leg daarop 2 plakjes komkommer, 2 plakjes tomaat en het uitgebakken spek. Dan de 2 boterham voor zien van ham,kaas. ei en een dun schijfje rode ui. Dan de 3e boterham in smeren met de chilisaus en er op leggen. de 2 boterhammen diagonaal door snijden. dan wat chips erover strooien en smullen maar.

Receptnummer: 13889 | Categorie: Brood | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: besterecepten
Opmerking:
Er zijn heel veel variaties op de clubsandwich en het is voor mijn dan ook een genot om te eten.De sandwich is genoemd naar John Montagu, die de vierde graaf van Sandwich was. Hij was een echte Engelse aristocraat van de 18e eeuw. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij dit etentje bedacht heeft. Er werd beweerd dat Graaf Sandwich een hartstochtelijk kaartspeler was en zo in zijn spel opging dat zijn kok zich zorgen maakte om zijn gezondheid. Deze kok bedacht de sandwich, dunne rijkelijk belegde boterhammetjes die op het tafeltje naast de speeltafel werden neergezet. Zo kon de graaf gewoon doorgaan met zijn spel terwijl hij zijn voedsel binnenkreeg. Het oudste gepubliceerde recept komt uit 1903 de onderste beboterde geroosterde boterham, belegd een blaadje sla, met daarop wat licht gerookte kipfilet met wat mayonaise, daarop de 2e beboterde boterham met knapperig gebakken bacon-slierten in een julienne van kropsla en tomaat, dan de 3e beboterde boterham met daarop een in twee helften gesneden hardgekookt ei op een julienne van kropsla, tomaat en komkommer, rijkelijk overgoten met mayonaise, met eventueel nog een plakje ham daaroverheen en daarop de laatste boterham.
Mijn versie

Ik blijft zo dicht mogelijk bij het orgineel. Echter miste ik wel wat pit, dus wat chilisaus en kaas er bij gedaan.Probeer maar eens uit.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept