Nieuws   Zoeken 

Paprikasoep met tortellini
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 groene paprika
50 gram Italiaanse ham (of evt. magere spekblokjes)
1 eetlepel boter
¼ eetlepel paprikapoeder
3 eetlepels tomatenketchup
1 vleesbouillontablet
½ theelepel tijm
100 gram tortellini met vleesvulling
peterselie
Parmezaanse kaas
Bereiding:
Snipper de ui en snij de paprika en de Italiaanse ham (of spekjes) in stukjes.
Bak de ui en paprika ca. 3 minuten in de boter, voeg de ham toe en bak dit ca. 3 minuten mee. Voeg het paprikapoeder, de ketchup, het bouillontablet, de tijm en ¾ liter water toe en breng het aan de kook. Laat het ca. 10 minuten zachtjes koken. Doe de tortellini erbij en kook ze in de aangegeven tijd klaar. Bestrooi de soep met fijngeknipte peterselie en Parmezaanse kaas.
Receptnummer: 13897 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Lekker met chiabatta met kruidenboter. Voorgerecht voor 4 of met een salade erbij hoofdgerecht voor 2.
Niet schrikken van de tomatenketchup, je proeft er niets van maar het geeft de soep een heerlijke Italiaanse smaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept