Nieuws   Zoeken 

Paprika/tomatensoep
Ingredienten: (2 pers.):
1 grote rode paprika
3 trostomaten
1 kleine ui
1 klein teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
paprikapoeder
tijm
1 groentebouillontablet
peper
1 eetlepel room
gedroogde basilicum
Bereiding:
Was de paprika en snij hem in stukjes. Ontvel de tomaten en snij ze in partjes. Schil de ui en knoflook en snij ze in snippers.
Bak de ui- en knoflooksnippers 3 minuten in de olie. Voeg de paprika toe met wat paprikapoeder en roerbak 4 minuten mee. Schep de tomaten erdoor en bak even mee. Voeg 3 dl. water, de tijm en het bouillontablet toe, breng het aan de kook en laat alles ca. 10-15 minuten zachtjes koken tot de paprika gaar is. Pureer de soep. Zeef hem boven een andere pan en breng hem op smaak met peper. Roer er een eetlepel slagroom of kookroom door. Strooi er wat gedroogde basilicum over en schep het even door. Verdeel de soep over 2 kommen.
Receptnummer: 13901 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Mooi en slank voorgerechtje vol vitamine. Basis van Djamillah en een draai van Barbara.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept