Nieuws   Zoeken 

Marjolijn’s Pasta met saffraan, tomaat, doperwten en gerookte zalm
Ingredienten: (2 pers.):
250 pasta (fusili of zo)
zongedroogde tomaat met olie (ik neem een stuk of 10 halfgedroogde kerstomaatjes)
1 sjalot
1 teen knoflook
1 zakje / buisje saffraan
scheutje droge witte wijn
scheut kookroom
100 g diepvries doperwtjes
100 g gerookte zalm in reepjes
1 el geknipte bieslook
1 el basilicumreepjes of platte peterselie
zwarte peper
Bereiding:
Als je gewone gedroogde tomaat gebruikt deze in reepjes snijden. Kerstomaatjes heel laten. Sjalot en knoflook snipperen en met de tomaatjes en de saffraan in een scheutje olie van de tomaten heel zachtjes laten pruttelen zodat de smaken goed mengen.
Pasta beetgaar koken.
Laatste 5 min de doperwtjes aan het ui/tomaatmengsel toevoegen met de witte wijn en de room. Flink gemalen peper erover.
Pasta door de saus roeren. Als laatste de zalm en de groene kruiden toevoegen. Eventueel een extra scheutje room als het te droog is.
Lekker met groene sla.
Receptnummer: 13909 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Dit is niet alleen erg lekker, het ziet er ook erg kleurrijk uit.
Er staan 61 recepten voor pasta met gerookte zalm op SK, maar niet één met saffraan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept