Marjolijn's pasta met courgette en saffraan van Janneke |
Ingredienten: (2 pers.):
1 zakje of buisje saffraan
handje pijnboompitten
1 courgette of nog liever 2 kleintjes
1 eetlepel olijfolie
100 g plakjes rauwe (Italiaanse) ham
250 g pasta
flinke scheut slagroom of kookroom
zout en peper | Bereiding:
Courgette in stukken van 5 cm snijden en die in reepjes of partjes zodat er overal wat schil aan zit voor de stevigheid.
Ham in reepjes snijden.
Pijnboompitjes in een droge koekepan roosteren.
Pasta beetgaar koken.
Intussen de courgette in een flinke pan in een beetje olie aanbakken. Ham, saffraan en een scheut room toevoegen. Goed mengen. Proeven op zout en peper.
Pasta er door scheppen. Eventueel wat extra room toevoegen om het smeuig te maken. Pijnboompitjes er over strooien. |
Receptnummer: 13917 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15-20 min. | Meer recepten van: Bethbeder |
Opmerking: Gebaseerd op een recept van Janneke Vreugdenhil NrcNext 8 juli 2008
Het snijwerk en roosteren van de pitjes kost het meeste tijd, maar kan van tevoren gebeuren. Dan staat dit zo op tafel. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |