Nieuws   Zoeken 

Marjolijn's Mediterrane boontjes
Ingredienten: (2 pers.):
400 g mooie dunne sperciebonen afhalen en blancheren.
1 knoflookteentje gesnipperd
1 sjalot of uitje gesnipperd
ca 10 kleine halfgedroogde kerstomaatjes op olie, kleingesneden; (Appie of Jumbo)
scheutje olie van de tomaatjes
1 eetlepel verse oregano of thijm (of theelepel gedroogd)
Bereiding:
In een hapjespan de ui, knof, tomaat en oregano/thijm in de olie zachtjes fruiten tot de ui glazig is. Niet bruin laten worden, dan wordt het bitter.
Sperciebonen erbij -kan eventueel bevroren, dan duurt het wel iets langer natuurlijk. In ca 5-10 minuten regelmatig omscheppend beetgaar laten worden.
Zout vind ik niet nodig, maar kun je op het laatst toevoegen.
Receptnummer: 13918 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Bethbeder
Opmerking:
In het seizoen vries ik altijd een paar kilo sperciebonen in. Die zijn dan al geblancheerd. Neem géén pot of blik, die zijn te zacht.
Barbara gebruikt rode ui, lijkt me ook erg lekker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept