Ingredienten: (4 pers.):
500 gram waspeen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1/2 ui, in blokjes gesneden
1 kruimige aardappel, geschild en in blokjes gesneden
200 gram kabeljauw in blokjes gesneden
1 theelepel kerriepoeder
2 groentebouillonblokjes
1 theelepel suiker
2 eetlepels room
peper, zout | Bereiding:
Verhit een klontje boter in een soeppan op lage temperatuur en bak hierin de ui ca. 2 min.
Voeg de waspeen, suiker, kerriepoeder en aardappel toe en bak dit ca. 2 min. mee.
Voeg 1 liter water en bouillonblokjes toe en laat met de deksel op de pan 20 min. koken op lage temperatuur.
Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
Voeg de vis en room toe en kook de vis op lage temperatuur in ca. 5 min. gaar.
Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
Bestrooi voor het serveren met peterselie en serveer met stokbrood.
Tip:
Ook lekker met stukjes kip of gehaktballetjes. |