Ingredienten: (4 pers.):
500 gr spruiten, schoongemaakt en in vieren gesneden.
750 gr kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
1 appel, geschild en in blokjes gesneden
1 rookworst
25 gr boter
3 dl melk
peper en zout | Bereiding:
1 Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar in een pan met ruim water zodat de aardappelen voor 1/3 onderstaan en voeg eventueel zout toe.
2 Pureer de warme gekookte aardappelen.
3 Breng de melk met de boter aan de kook en roer dit mengsel door de gepureerde aardappelen.
4 Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
5 Kook de spruitjes met de appel in een laagje water, met eventueel zout in ca. 5 min. beetgaar.
6 Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
7Giet de spruitjes met appel af.
8 Meng de puree met de spruitjes en de appel.
9 Snij de rookworst in stukjes en serveer bij de spruitjesstamppot.
Variatie:
Roer uitgebakken spekjes door de spruitjesstamppot. |