Zelfgemaakte mayonaise in 5 minuten
Ingredienten: (4 pers.):
2 eidooiers
15 g Franse mosterd
15 g witte wijnazijn
200 g zonnebloemolie
zout en peper
Bereiding:
Doe de eidooiers, mosterd, azijn en olie in een beker van de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de staafmixer op de bodem van de beker, zet hem aan en trek hem langzaam naar boven. Let op dat hij niet vacuum trekt. En klaar is de mayonaise. Breng indien nodig nog wat op smaak met zout en peper en voeg een scheutje water toe als hij te dik is. Naar wens kunnen extra ingrediŽnten toegevoegd worden zoals knoflook, wasibi, kruiden, limoen etc.
Receptnummer: 13926 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 5 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Een recepttip van Julius Jaspers van Topchef.
In de mayonaise in potjes zit suiker om hem zoeter te maken omdat dat beter verkoopt. Als je dat ook lekkerder vindt moet je dat nog even toevoegen, maar het hoort er uiteraard niet in.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept