Nieuws   Zoeken 

Marjolijn’s winterse groente-tomatensoep
Ingredienten: (3 pers.):
150 g gerookte spekblokjes
1 uit of sjalot gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 wortel, geschild en in blokjes
½ bos selderie, gehakt
300 g palmkool of savooiekool
1 blik tomatenstukjes 400 g
1 pot witte bonen in tomatensaus 340 ml
1 flinke tl salie
1 flinke tl venkelzaad
1 gedroogd pepertje
evtl 4 sneden stevig brood, geroosterd
Bereiding:
Spekjes in de soeppan zachtjes uitbakken. Als het spek erg mager is een beetje olijfolie toevoegen. Ui meestoven. Knoflook, wortel, selderie en salie toevoegen. Na een paar minuten de kool er door scheppen. Als deze een beetje geslonken is de venkelzaadjes en het pepertje (in een thee-ei) en de tomaten er bij doen. Tomatenblik 2 x met water er bij spoelen. Aan de kook brengen. [Als je de soep van tevoren maakt nu van de warmtebron halen en ca 15 minuten voor serveren zachtjes weer aan de kook brengen.]
Als de kool gaar is de pot bonen er bij, pot spoelen met warm water tot de soep de gewenste dikte heeft. Goed doorwarmen. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
Receptnummer: 13939 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Het recet is geïnspireerd op de Toscaanse ribollita. Dit is een stevige maaltijdsoep. Maar doordat er vooral veel groenten in zit niet zwaar.
Het is lekker de soep een paar uur van te voren klaar te maken t/m de tomaten. De smaken kunnen dan goed intrekken.
Bij echte ribollita hoort er ook nog brood bij. Dan is dit een hoeveelheid voor 4 personen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept