Nieuws   Zoeken 

Marjolijn’s aardappelsalade “aus dem Frankenwald”
Ingredienten: (2 pers.):
300 g vastkokende aardappelen
50 g gerookt spek in kleine blokjes
1 klein sjalotje, fijn gesnipperd
2-3 eetlepels witte wijnazijn
versgemalen zwarte peper
evt. beetje olie
evt. zout
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze net gaar. Bak in de tussentijd de spekjes uit. Bak de ui mee. Voeg als het spek erg mager is een klein beetje olie toe.
Snijd de gare aardappelen in schijfjes. Maal er flink peper overheen.
Proef of het spek-ui mengsel zout genoeg is, voeg anders een klein beetje zout toe. Doe het spek-ui mengsel bij de aardappel. Deglaceer de pan met 2 eetlepels azijn en een klein beetje heet water. Schenk dat over de aardappelschijfjes. Voorzichtig omscheppen. Proef of er nog wat zuur bij moet. Laten afkoelen.
Serveren op kamertemperatuur
Receptnummer: 13945 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 + afkoelen min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Een frisse aardappelsalade nu eens zonder mayonaise of slasaus uit: Das Kochbuch aus dem Frankenwald
Voor een vleesloze variant de spekjes weglaten; de ui in wat olie bakken en met groentebouillonpoeder op smaak brengen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept