Nieuws   Zoeken 

Marjolijn's gemarineerde champignons
Ingredienten: (2 pers.):
bakje champignons
citroensap
1 grote teen knoflook, geperst
3 el goede olijfolie
ca 1 el witte wijnazijn
vers gemalen peper
Bereiding:
Champignons schoonspoelen. Met een scheut citroensap in een pan doen, zoveel water er bij dat ze nét onder staan. 10 minuten koken.
Intussen van de knoflook, olie, azijn en peper een marinade kloppen.
Champignons afgieten en warm door de marinade scheppen.
Onder regelmatig omscheppen af laten koelen.
Koel serveren als bijgerecht, voorgerecht, borrelhapje of onderdeel van een buffet
Receptnummer: 13951 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
De hoeveelheid azijn hangt af van je eigen smaak en hoe zuur / scherp de azijn is die je gebruikt. Ik heb witte balsamico en die is erg zacht.
De bedoeling is dat het lekker fris is, maar je de champignons nog wel proeft ;-)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept