Mayken's pittige spruitjes met rookworst
Ingredienten: (2 pers.):
500 gr. spruitjes
1 ui
1 rookworst (±250 g, vacuüm)
zout
1 el boter
1 tl sambal oelek
1 teentje knoflook
1 el bakgember
2 el ketjap manis
Bereiding:
Voorbereiden:
spruitjes schoonmaken en wassen. Stronkjes met scherp mesje inkerven. Ui pellen en snipperen. Rookworst in plakjes snijden.
Bereiden:
In pan met weinig water en zout, spruitjes in ±15 min. gaarkoken. Intussen in koekenpan boter verhitten. Ui en sambal ±3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Worst toevoegen en ±10 min.zachtjes meebakken, af en toe omscheppen. Gember en ketjap erdoor scheppen. Nog ±3 min. verwarmen. Spruitjes afgieten en door worstmengsel scheppen.
Receptnummer: 1404 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Mayken Ongersma
Opmerking:
Lekker bij (Harrie's) nasi goreng!
Als je onderin de pan met spruitjes een ui meekookt, worden de spruitjes lichter verteerbaar. Ze smaken ook net even wat frisser!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept