Ingredienten: (4 pers.):
1 grote fazant
1500 gr. zuurkool uit het vat
250 gr. mager gerookt spek
een truffel (niet per se noodzakelijk)
1 ui
2,5 dl. witte wijn
1 wijnglas cognac
100 gr. boter
peper uit de molen
zout
jeneverbessen | Bereiding:
Een kwart van het spek in kleine dobbelsteentjes
snijden, de rest in dunne plakjes. Boter verhitten, gesnipperde ui erin fruiten, spek toevoegen, beetje uitbakken, zuurkool erbij en de witte wijn toevoegen.
Paar jeneverbessen erbij en eventueel de in plakjes
gesneden truffel. Deksel op pan en ong. 2 1/2 uur
zachtjes stoven. Na drie kwartier van stooftijd fazant zouten en peperen en dichtschroeien en bruin bakken, cognac eroverheen gieten en flamberen (denk erom afzuigkap uit!!!) Ongeveer 45 min. laten stoven. Daarna fazant en het gesneden spek tussen zuurkool leggen en nu fazant gaar laten worden. Serveren met puree. De gezeefde jus er bij presenteren. Niet snel klaar, maar wel erg lekker. |