Spaghetti-groentetaart
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. spaghetti
el olijfolie
peper, zout
15 gr. boter of margarine
3 el paneermeel
1 middelgrote courgette
1 blik gepelde tomaten (450 gr.)
1 blikje artisjokharten (250 gr.)
100 gr. geraspte parmezaanse kaas
3 el pesto
3 el geroosterde pijnboompitten
5 eieren
Bereiding:
Kook de spaghetti in ruim kokend water met 1 el olijfolie en zout gaar. Spaghetti laten uitlekken. Binnenkant van bolle, ovenvaste schaal met boter invetten en met paneermeel bestrooien. Courgette in blokjes snijden. Tomaten in vergiet laten uitlekken en fijnsnijden. Artisjokharten in stukjes snijden, 1 el olie verhitten en courgette ca. 3 min. omscheppend bakken. Tomaat en artisjok toevoegen en ca. 3 min. laten meestoven. Kaas, pesto en pijnboompitten erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti tegen bodem en wand van schaal drukken. Groentemengsel in schaal scheppen. Eieren met zout en peper loskloppen en over groenten schenken. Spaghettitaart ca. 45-50 min. in het midden van de oven knapperig bakken ca. 2 min. laten staan en dan voorzichtig lossteken van schaal en op bord keren. Taart in punten snijden.
Receptnummer: 145 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept