Marieke's balletje
Ingredienten: (4 pers.):
pond rundergehakt
1 ui
ons magere spekreepjes
rode paprika
gehaktkruiden
paneermeel
ketjap asin (naar smaak)
tomatensaus (half pakje)
1/2 pakje margarine
Bereiding:
Het gehakt samen met de fijngesnede ui, de fijngesneden paprika, de spekreepjes, ketjap, gehaktkruiden en het paneermeel in een kom doen en goed door elkaar kneden. Nu mooie ballen maken en de boter ondertussen in de pan laten smelten. De gehaktballen bakken en met een klein beetje water afblussen. De tomatensaus toevoegen en dit lekker een tijdje laten stoven, zodat de smaak van de tomatensaus goed kan intrekken.
Receptnummer: 1458 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: marieke deinum
Opmerking:
kan als snack gegeten worden, maar past ook heel goed bij allerlei soorten groente met gekookte aardappelen. Ikzelf eet dit vaak met groente en aardappelkroketjes. Dan heb je ook geen jus nodig!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept