Tagliatelle met paddestoelensaus met spekjes en walnoten
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. groene tagliatelle
2 el olijfolie
peper, zout
100 gr gerookte spekreepjes
250 gr. paddestoelen
(bijv. grotchampignons of cantharellen)
250 gr. mascarpone
25 gr. gepelde walnoten
25 gr. pecorino-kaas
Bereiding:
Tagliatelle in ruim kokend water met 1 el olijfolie en zout beetgaar koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Pasta laten uitlekken en over 4 ovenvaste schaaltjes verdelen. Oven voorverwarmen op 200C. Paddestoelen in repen snijden. 1 el olijfolie verhitten en hierin spek in ca. 3 min. knapperig bakken. Paddestoelen toevoegen en omscheppend ca. 3 min. meebakken. Mascarpone en walnoten erdoor roeren en saus door en door warm laten worden. op smaak brengen met zout en peper. Saus over tagliatelle verdelen. kaas erover strooien. Tagliatelle ca. 10-15 min. in midden van oven zetten tot pasta door en door warm is en kaas gesmolten is. Lekker met tomatensalade.
Receptnummer: 146 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept