Nieuws   Zoeken 

Zeeuwse kaasfondue van Sjeeny
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. gegrild Zeeuws spek (dunne plakken)
2 el grove (Zeeuwse) mosterd
1 selderijknol van ongeveer. 600 gr.
zout, 400 gr. (voorgekookte kriel)aardappeltjes
35 gr. boter
2 gesnipperde sjalotten
1 fijngehakt teentje knoflook
5 dl melk
1,5 el maizena
250 gr.verse roomkaas (zoals Mon Chou)
500 gr. belegen Goudse kaas (grof geraspt)
witte peper uit de molen
150 gr. gekookte ham (fijngehakt)
2 el fijngehakte peterselie
Bereiding:
Leg de plakken spek in de lengte op het werkvlak. Bestrijk de plakken met een laagje mosterd. Rol de plakken stijf op en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze ten minste 1 uur in de koelkast liggen. Boen de selderijknol onder stromend koud water. Snijd de knol in plakken met een dikte van 1 cm. Schil de plakken en snijd ze daarna in blokjes. Spoel de blokjes opnieuw en zet ze op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de blokjes niet veel langer dan 5 - 6 minuten koken. Ze moeten beslist nog een zekere stevigheid behouden. Laat de blokjes in een vergiet uitlekken, afkoelen en opdrogen. Boen de krielaardappeltjes schoon. Zet ze op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze niet veel langer dan 15 - 16 minuten koken. Stort ze in een vergiet en laat ze uitlekken, afkoelen en opdrogen. Verhit de caquelon of andere geschikte pan en laat de boter er heet in worden. Fruit de sjalotten 3 minuten. Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de melk toe. Breng alles aan de kook. Voeg de kaas, onder voortdurend roeren, bij gedeelten toe. Blijf roeren tot de kaas is opgelost. Maak de maïzena aan met 2 eetlepels water. Roer het papje door de kaasmassa en laat er even de kook over komen. Voeg naar smaak wat peper toe. Roer vlak voor het opdienen hamkruimels en peterselie door de kaasmassa.
Receptnummer: 1465 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: sjeeny
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept