Nieuws   Zoeken 

Josien's Chocolade(D)roomtoetje
Ingredienten: (4 pers.):
1 kopje suiker
200 gr. chocolade (melk of puur, wat je het lekkerst vind)
400 ml. slagroom
half kopje water
Vanille ijs
walnoten
Bereiding:
Smelt de suiker in het water, het hoeft niet te koken, als de suiker maar gesmolten is! Breek de chocola en doe de stukjes bij de suikersiroop terwijl je blijft roeren op een zacht pitje tot je een egale massa hebt.
Zet even opzij en klop nu de slagroom tot het lijkt op dikke vla. Mix nu de slagroom door de chocola en blijf kloppen tot je een dikke massa hebt.
Schep een bol ijs in een hoog glas, schep hierover een flinke schep chocolademix en leg er een paar walnoten op.
Receptnummer: 1469 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: josien van dishoeck
Opmerking:
Soms, en ik weet niet waarom, gaat de chocola klonteren als je hem bij de suiker doet. Dit is heel eenvoudig op te lossen door een klein beetje extra water toe te voegen.
Klop voor de variatie wat likeur door de slagroom, HEERLIJK!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept