Rijst met groene bonen van Harrie
Ingredienten: (4 pers.):
2 blikken sperziebonen
2 speklappen
1 kl. blikje tomatenpuree
4 a 5 kruidnagelen
1 t. knoflook (fijn gesneden)
1 flinke ui (grof snijden)
1 djeroek poeroetblad
ketjap
Bereiding:
speklapjes aan reepjes snijden en samen met de knoflook en kruidnagelen licht bruin bakken in het eigen vet. De gesnipperde ui toevoegen en glazig bakken. Dan het djeroek poeroetblad erbij en het blikje tomatenpuree, dit alles goed doorroeren.
Indien alles goed doorgeroerd is de 2 blikken bonen erbij en ook de ketjap ( het geheel moet een beetje een donkere kleur krijgen, dus wel even proeven).
Het geheel goed heet laten worden en dan ongeveer zo'n 10 minuten op een laag vuur laten staan.
Dit smaakt heerlijk bij witte rijst (nasi)
Eet smakelijk.
Receptnummer: 1471 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Van origine is dit een sajoer toemis, maar het is in de loop der jaren door ons aangepast. De kinderen vroegen altijd om rijst met groene bonen vandaar.
Ook van dit recept kun je een grote hoeveelheid klaarmaken en wat over is kan uiteraard in de vriezer en zo heb je dan op een goede dag een complete rijsttafel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept