Nieuws   Zoeken 

Netje's kalkoenfilet met marsala-saus met gebakken witlof
Ingredienten: (2 pers.):
Kalkoenfilet:
2 kalkoenfilets (enkel)
bloem
marsala-wijn (Spaanse zoete wijn)
peper, zout
kastanje-champignons (250 gram)
parmezaanse kaas.
Witlof:
5 stronken witlof (klein tot middelgroot)
scheut jus d'orange
zonnebloemolie
suiker
Bereiding:
Strooi naar smaak wat zout en peper op de kalkoenfilets en rol ze vervolgens in bloem.
Bak ze in boter lichtbruin (elke kant 10 min.). Snij de kastanje-champignons in plakjes en bak ze de laatste 5 minuten met de filets mee. In de laatste minuut giet je een scheut (naar smaak) marsalawijn erbij. Maak het af door wat parmezaanse kaas op de filets te strooien.
Gebakken witlof:
Pel de blaadjes van de witlofstronken en gooi het hart weg. Bak ze in een klein scheutje olie lichtbruin totdat ze zacht zijn. Doe er een eetlepel (ook naar smaak!) suiker bij en roerbak totdat de suiker is gesmolten. Giet als laatste een scheut jus d'orange bij het geheel.
Receptnummer: 1481 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Netje
Opmerking:
Lekker met aardappelkroketjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept