Ingrid's gebakken witlof
Ingredienten: (2 pers.):
6 kleine stronkjes witlof
2 eieren
paneermeel
klontje boter
Bereiding:
De witlof in zijn geheel ongeveer 15 minuten laten koken.
Afgieten in een vergiet en even af laten koelen.
De eieren in een diep bord loskloppen en een diep bord bestrooien met een laagje paneermeel.
Vervolgens het hart van de witlof zoveel mogelijk verwijderen, maar houd de stronk zo veel mogelijk in zijn geheel.
Dan door de ei halen, en vervolgens even door het paneermeel rollen.
Als ze allemaal klaar zijn kun je ze in een een grote koekenpan bakken.
Dit wordt gewoon bij de gekookte of gebakken aardappels geserveerd.
Receptnummer: 1483 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Ingrid Barelds
Opmerking:
Iedereen kent de rauwe en gekookte witlof, of de witlof met ham en kaas, maar deze variatie is echt geweldig.
Uitproberen dus als je van witlof houdt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept