Ingredienten: (4 pers.):
Neem voor 4 personen broccoli (afhankelijk hoeveel iemand eet)
Een pakje magere spekblokjes
Kaas pittig belegen
Aardappelen
Melk
Peper
Zout
Nootmuskaat
Vlees naar eigen keuze | Bereiding:
Maak de broccoli schoon en doe deze in een pan met weinig water. Draai wanneer het water klookt het gas of electriciteit wat lager zodat de broccoli langzaam gaar kan worden. Wanneer de broccoli bijna gaar is verwijder dan het water en voeg de spekblokjes toe en laat dan alles nog een klein beetje smoren. Ondertussen kook je de aardappelen. Waneer deze gaar zijn maak hiervan dan puree. Voeg hier aan toe peper, zout klontje boter en wat nootmuskaat. Leg de broccoli die inmiddels bijna gaar is in het midden op een bord. Leg hier omheen een rand met aardappelpuree. De broccoli goed bedekken met kaas en dit alles even goed gratineren in de oven |