Ingredienten: (4 pers.):
2 cm verse gember
1 teentje knoflook
200 gr. kipfilet
2 el maizena
half middelgroot ei
anderhalve el vissaus (pot a 200 ml. Thai Kitchen bij AH)
2 takjes koriander
1 blikje surimi flake style (170 gr. sealect bij AH)
chilipeper uit de molen
| Bereiding:
Gember schillen, knoflook pellen, Kipfilet in reepjes snijden met gember en knoflook in keukenmachine fijnmalen. Maizena en vissaus erdoor mengen. Koriander erboven fijnknippen. Surimi laten uitlekken, in reepjes snijden en door kipmengsel mengen. Op smaak brengen met chilipeter. Met vochtige handen van het mengsel ca. 20 balletjes vormen.
nadat de balletjes gemaakt zijn breng je in een pan een laagje water aan de kook en hang je er het stoommandje in (heb je dat niet gebruik dan gewoon een vergiet). Kipballetjes voorzichtig erin leggen en in ca. 8 minuten gaar stomen.
Deze balletjes zijn erg lekker met chilisaus1 |