Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. kabeljauwfilet
1 limoen
2 el rode currypasta (pot a 225 gr. thai kitchen bij AH of zie mijn recept currypasta)
5 el bloem
1 middelgroot ei
1 el vissaus (pot a 200 ml. thai kitchen bij AH)
1 takje verse basilicum (15 gr.)
2 bosuitjes
1 dl. zonnebloemolie om in te bakken | Bereiding:
In de keukenmachine of met de staafmixer de vis fijnmalen. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Currypasta, bloem, ei, limoenrasp en vissaus toevoegen en erdoor mengen (eventueel extra bloem toevoegen). Blaadjes basilicum erboven in reepjes knippen. Bosuitjes schoonmaken, wassen, in dunne ringetjes snijden en door vispuree mengen. Van vispuree met vochtigen handen ca. 12 bolletjes vormen. Bolletjes iets platdrukken.
In grote koekenpan olie verhitten. Viskoekjes met 6 tegelijk ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken |