Nieuws   Zoeken 

Petra's Thaise viskoekjes als snack of als voorgerecht
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. kabeljauwfilet
1 limoen
2 el rode currypasta (pot a 225 gr. thai kitchen bij AH of zie mijn recept currypasta)
5 el bloem
1 middelgroot ei
1 el vissaus (pot a 200 ml. thai kitchen bij AH)
1 takje verse basilicum (15 gr.)
2 bosuitjes
1 dl. zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding:
In de keukenmachine of met de staafmixer de vis fijnmalen. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Currypasta, bloem, ei, limoenrasp en vissaus toevoegen en erdoor mengen (eventueel extra bloem toevoegen). Blaadjes basilicum erboven in reepjes knippen. Bosuitjes schoonmaken, wassen, in dunne ringetjes snijden en door vispuree mengen. Van vispuree met vochtigen handen ca. 12 bolletjes vormen. Bolletjes iets platdrukken.
In grote koekenpan olie verhitten. Viskoekjes met 6 tegelijk ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken
Receptnummer: 1505 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: petra colpa
Opmerking:
Lekker met chilisaus (fles) en komkommersalade met pikante zoet-zure dressing of komkommerdipsaus
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept