Ingredienten: (4 pers.):
1 eend van plm. 2 kg.
5 sjalotjes
5 schijfjes gemberwortel
1/2 tl gemalen anijs
1 el suiker
4 el sherry
5 el soja
2 dl.water
hoisinsaus | Bereiding:
Eend van binnen en buiten afvegen. In braadpan leggen. sjalotten en gemberwortel fijnhakken. Voor de helft in de pan leggen, andere helft in eend stoppen. Anijs in de pan doen, plus de suiker, sherry, soja en water. Deksel op de pan. Anderhalf uur laten stoven, eend enkele malen omdraaien (vel niet beschadigen) Afgieten, vocht bewaren. Eend op koele tochtige plaats 6 uur laten drogen.
Oven verhitten tot 180 graden. Eend met borst naar beneden op een rooster boven een druippan met een laagje water leggen en 15 minuten roosteren tot het beestje goudbruin en knapperig is.
In stukken snijden (elk stuk met wat heerlijk knapperig vel) jus opwarmen, over eend gieten, eventueel een dip van hoisinsaus erbij . |