Nieuws   Zoeken 

Hannah's nét echte Peking-eend
Ingredienten: (4 pers.):
1 eend van plm. 2 kg.
5 sjalotjes
5 schijfjes gemberwortel
1/2 tl gemalen anijs
1 el suiker
4 el sherry
5 el soja
2 dl.water
hoisinsaus
Bereiding:
Eend van binnen en buiten afvegen. In braadpan leggen. sjalotten en gemberwortel fijnhakken. Voor de helft in de pan leggen, andere helft in eend stoppen. Anijs in de pan doen, plus de suiker, sherry, soja en water. Deksel op de pan. Anderhalf uur laten stoven, eend enkele malen omdraaien (vel niet beschadigen) Afgieten, vocht bewaren. Eend op koele tochtige plaats 6 uur laten drogen.
Oven verhitten tot 180 graden. Eend met borst naar beneden op een rooster boven een druippan met een laagje water leggen en 15 minuten roosteren tot het beestje goudbruin en knapperig is.
In stukken snijden (elk stuk met wat heerlijk knapperig vel) jus opwarmen, over eend gieten, eventueel een dip van hoisinsaus erbij .
Receptnummer: 1527 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 360 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Met de echte Peking eend ben je een hele dag bezig. Dit is de vereenvoudigde versie, die ook zeer verrukkelijk is.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept