Nieuws   Zoeken 

pittige gehakt-pindaragout met gember van Els
Ingredienten: (4 pers.):
pnd. rundergehakt
olie
1 pakket bamigroenten (400 gr.)
5 bolletjes gember
2 teentjes knoflook
1 tl ketoembar
1 tl komijnpoeder
ongeveer 5 el pindakaas
4 el gembersiroop
4 el ketjap manis
3 (of meer) tl sambal oelek
zout en peper
Bereiding:
Olie verhitten en het gehakt rullen. tomaat uit bamipakket in stukjes snijden. Zaadjes uit de rode peper (uit bamipakket) halen en in stukjes snijden. De gember in plakjes snijden. Tomaat, rode peper en gember aan het gehakt toevoegen. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen bamigroenten (behalve tauge), ketoembar, komijnpoeder en ong. 4 min. zachtjes meebakken. Pindakaas, ketjap, sambal en gembersiroop plus ongeveer 1 dl. water toevoegen. Op zacht vuur goed door elkaar roeren tot smeuige ragout. Tauge erdoor roeren en mee laten warmen, tauge moet knapperig blijven.Op smaak brengen met zout en peper.
Receptnummer: 1530 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Naar smaak kun je ook meer of minder pindakaas toevoegen. Lekker met mie of rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept