amandeltaart van Mayken
Ingredienten: (10 pers.):
voor de bodem:210 gr. bloem
140 gr. koude boter in klontjes
70 gr. suiker
1 klein ei
voor de vulling:250 gr. amandelspijs
70 gr. zachte boter
2 el Amaretto
1 el honing
1 dl crème fraîche
1 zakje geschaafde amandelen (45 g)
extra nodig: ingevette taartvorm ø 26 cm
bakpapier
steunvulling van gedroogde peulvruchten
Bereiding:
Bodem: Oven voorverwarmen op 200° C. Ingrediënten voor deeg mengen in keukenmachine. Deeg tot bal vormen, uitrollen en vorm ermee bekleden. Bodem met vork regelmatig inprikken. Bakpapier erop leggen, verzwaren met steunvulling. Bodem in midden van oven ±10 min. bakken.
Vulling: Amandelspijs, boter, amaretto, honing en crème fraîche in keukenmachine door elkaar mengen tot egale massa. Van bodem bakpapier en steunvulling verwijderen. Spijsmengsel gelijkmatig over bodem verdelen en bestrooien met geschaafde amandelen. Taart in midden van oven in ±20 min. gaar en goudbruin bakken.
Receptnummer: 1531 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Mayken Ongersma
Opmerking:
Ooit las ik een supertip over hoe je deeg snel en probleemloos in een vorm kunt krijgen; ik ben de tipgeefster altijd weer innig dankbaar als ik hiermee bezig ben en geef haar tip dan ook graag door: Voor het uitrollen van zandtaart-/blader-/piedeeg een flink stuk plasticfolie op het vochtig gemaakte aanrecht leggen. Deegbal erop doen, beetje platdrukken, afdekken met een ander stuk folie. Deeg uitrollen, bovenste laag folie eraf trekken. Deeg met folie omgekeerd op de vorm leggen en erin drukken. Folie verwijderen. Op deze manier blijven je handen, aanrecht en deegroller ook nog eens schoon!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept