Nieuws   Zoeken 

jolanda's prutje
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. rundergehakt
gehaktkruiden
1 teen knoflook
half bosje peterselie
1 ui
1 ei
paneermeel
75 gr. croma
900 gr. krielaardappeltjes (cela vita)
1 rode paprika
2 dl tomatensap
500 gr. diepvries sperciebonen
(of vers maar dan even voorkoken)
peper
Bereiding:
Doe de gehakt in een schaal samen met de kruiden, uitgeperste knoflook, fijngeknipte peterselie, het ei en de paneermeel en kneed dit alles goed door elkaar. Vorm er balletjes van ter groote van soepballetjes. Braad deze even aan in de croma, haal ze uit de pan en houd ze warm met wat alufolie.
Snipper de paprika en de ui en fruit deze dan samen met de krieltjes in de achtergebleven boter.
Voeg het tomatensap en de sperciebonen en het gehakt weer toe en schep dit even goed door elkaar. Laat het dan ongeveer 30 minuten zacht koken.
Haal na circa 25 minuten de deksel van de pan en laat het vocht verdampen.
Maak de schotel op smaak met wat vergemalen zwarte peper.
Receptnummer: 1534 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: jolanda
Opmerking:
Erg lekker en erg gemakkelijk als je eters krijgt.
Wij likken er onze vingers bij af.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept