Ingredienten: (4 pers.):
pnd rundergehakt
2 tl. gemberpoeder
3 el paneermeel
1 ei
1 ui
zout
1 groen pepertje
pnd tomaten
1 groene paprika
olie
2 el milde kerriepoeder
2 tl ketoembar
1 tl kaneel
1 teentje knoflook
70 gr tomatenpuree
1 vleesbouillontablet
chilipoeder
| Bereiding:
Gehakt, gemberpeoder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen. Tot ongeveer 20 balletjes vormen. ui snipperen, zaad uit peper halen en fijnsnijden. Tomaten ontvellen en in stukken snijden. Paprika in kleine stukjes snijden. Olie verhitten, balletjes rondom bruin braden. Uit de pan halen. Aan bakvet toevoegen ui pepertje, kerrie, ketoembar en kaneel. Knoflook erboven uitpersen. Kruidenmengsel ongeveer drie minuten bakken. Tomaten, paprika, puree en 3 dl water toevoegen. Tablet erboven verkruimelen. Tien minuten zachtjes stoven. Balletjes erbij doen en nog tien minuten zachtjes laten stoven. Op smaak brengen met zout en chilipoeder. |