Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. noorse garnalen
200 gr. crabfantasy
1 sjalotje
1 dl witte wijn
2 tl Zaanse mosterd
125 ml creme fraiche
bosje verse dille
1 ons gerookte zalm
2 el hazelnoten
2 el geraspte kaas
2 plakjes roomboterbladerdeeg
1 eierdooier
zout en peper
boter | Bereiding:
Bladerdeeg laten ontdooien. Sjalotje snipperen. In steelpan sjalotje, wijn en mosterd doen. Aan de kook brengen en laten inkoken tot er nog ongeveer 2 el vocht over is. Boven andere pan zeven. Creme fraiche erdoor roeren en dille erboven snipperen. De helft van de zalm in mooie dunne repen snijden. Crab en rest van zalm in stukjes snijden. Hazelnoten heel fijnhakken en in kom doen. Kaas erdoor roeren. Oven voorverwarmen op 225 graden.
Bladerdeeg halveren en op ingevtte bakplaat leggen. Dooieer losroeren en bestrooien met beetje zout. Bladerdeeg ermme bestrijken en bestrooien met hazelnootmengsel. Goed aandrukken en ongeveer tien minuten bakken. Creme fraichemengsel zachtjes verwarmen, dille, garnalen, crab en zalm erdoor scheppen en ong. 3 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Bladerdeeg uit oven halen en voorzichtig overlangs halveren. Onderste helften op borden leggen, ragout erop scheppen. Bovenste helft van het bladerdeeg erop leggen. De overgebleven repen zalm tussen twee vingers tot roosjes rollen en met rest van dille naast tompouces leggen. |