Nieuws   Zoeken 

Hannah's ingewikkelde Peking-eend voor Titia
Ingredienten: (4 pers.):
1 eend van plm. 2 kg. (mag
wild of tam zijn.
15 dl. water
2 dl. water
1 dl. honing
1 dl. sesamolie
Bereiding:
De eend laten schoonmaken. Kop en nek moeten eraan blijven en het vel moet helemaal intakt blijven.
De nek afbinden met een stuk touw. Benedenopening dichtnaaien. In de nek beneden het touw een kleine inkeping maken, ongeveer 1 cm. lang en 4 mm. diep. Een rietje in de inkeping duwen en lucht onder de huid blazen tot de hele eend opgeblazen is. Eend voor een ventilatiekacheltje 1 uur laten drogen , of gewoon in de tocht, maar dan duurt het een paar uur.
Water aan de kook brengen, eend erin dompelen, ongeveer een minuut tot het vel bijna wit is. Goed uit laten lekken en afdrogen met keukenpapier
Dan de 2 dl. water aan de kook brengen en de honing hierin oplossen. Het vel hiermee inwrijven.
Eend ophangen op koele tochtige plaats totdat het vel hard is geworden. Met ventilator 2 à 3 uur, zonder 8 à 10 uur. Oven verhitten tot 175 graden. Eend met haak aan de staart aan bovenste rek van de oven hangen, druippan er onder plaatsen met folie er in. Eend in plm. anderhalf uur gaar roosteren. Om de 15 minuten bedruipen met sesamolie. Als het vel onregelmatig kleurt, bedekken met folie. Eend uit de oven nemen. Het vel, terwijl het nog sist met een scherp mes afsnijden in vierkantjes van vier cm. Vel onmiddellijk opdienen met ingesneden sjalotjes en/of reepjes komkommer en een hoisindipsaus en evt. gestoomde broodjes. daarna de eend verorberen met een lekkere (zelfgemaakte) chinese saus en rijst.
Receptnummer: 1537 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 300 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Zo'n eend is natuurlijk heerlijk als het verschrikkelijk ingewikkelde recept goed slaagt, maar een keer moet je een gewaagd experiment doen!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept