Mexicaanse taart van sonja
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. gehakt (1/2 om 1/2)
1 zakje Mexicaanse kruiden (Silvo)
olijfolie
2/3 teentjes knoflook
2 uien
1 paprika
4 tomaten
1 blikje mais
1 zak voorgesneden andijvie
2 bekertjes creme fraiche
2 zakken tortilla chips
2 zakjes geraspte kaas
1 pot salsa saus (naar smaak)
Grote, hoge ovenschaal
Bereiding:
Meng de mexicaanse kruiden door het gehakt. Bak het gehakt rul in de olijfolie met de knoflook en voeg hieraan ook de uien en paprika toe.
Doe nu in de ovenschaal: 1 laag tortillachips, smeer hier wat salsa-saus over en bestrooi met geraspte kaas. Schep nu de helft van het gehaktmengsel hierover. Over het gehaktmengsel strooi je de helft van de tomaten blokjes en de helft van de mais. Dit dek je weer af met de andijvie en op de andijvie smeer je een bekertje creme fraiche. Dan weer een laag tortillachips, salsa-saus en geraspte kaas. Hierop weer de (laatste) helft van het gehaktmengsel, dan weer de tomaten en mais. Dek dit weer af met de andijvie en de creme fraiche. En eindig met weer een laag tortillachips, salsa-saus en geraspte kaas.
Zet dit ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Receptnummer: 1547 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Niet zo heel snel klaar, maar wel erg lekker! Je kunt het zo pittig of mild maken als je zelf wilt door een bv. een hot/pikant salsa saus te gebruiken en wat pepers (jalapeno's van Casa Fiesta) door het gehaktmengsel te doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept